مشاوره کسب و کار چیست؟ | مشاور چگونه به توسعه کسب و کار شما کمک میکند؟
مقدمه
تا بهحال پیش آمده که در زمینهای خاص نیاز به کمک داشته باشید؟
افراد برای اطمینان از صحت و کیفیت کمکی که دریافت میکنند، سعی دارند به سراغ شخصی بروند که در این زمینه خاص صاحب تخصص و دانش باشد تا بتواند آنها را در تصمیماتشان با دادن اطلاعات لازم به صورت حرفهای راهنمایی کند. به این شخص مشاور میگویند. مشاوره کسب و کار هم یکی از انواع مشاوره است که افرادی که دارای کسب و کار هستند یا میخواهند کسب و کاری را راهاندازی کنند از آن بهره میجویند.
ضرورت مشاور کسبوکار
شما به عنوان مدیر یک سازمان یا صاحب یک کسب و کار، همه روزه با واحدهای مختلفی از کسب و کار یا سازمانتان سروکار دارید. با مدیران و کارکنان واحدها تعامل دارید و گزارشهای عملکردی متفاوتی را اعم از مالی، فروش و غیره را بررسی میکنید. با تامینکنندگان و مشتریان در ارتباطید و سعی در تعریف درست چشماندازهای بلند مدت و کوتاه مدت برای مسیر کسب و کار و سازمانتان دارید. شما ممکن است بارها در این مسیر با چالشهای مختلفی مواجه شوید. چالشهایی از قبیل منابع انسانی، مالی، بازاریابی و فروش، توسعه کسب و کار و غیره.
مشاوره کسب و کار تخصصی است که با داشتن آگاهی و تجربه در این مسیر در کنار شما قرار میگیرد و در زمینههای گوناگونی اعم از مالی، توسعه کسب و کار، راهاندازی کسب و کار، قوانین حقوقی و شغلی و غیره با دادن راهنمایی و اطلاعات لازم و درست سعی در روشنگری و آگاهیبخشی دارد تا شما بتوانید تصمیمات را هرچه بهتر در زمان مناسب اتخاذ کنید. یک مشاور کسب و کار تلاش میکند مشکلات را تبدیل به فرصت کرده و به همراه شما برای کسب و کارتان رشد و بالندگی به بار آورد.
چرایی و زمان نیاز شما به مشاوره کسب و کار
برای یک کسب و کار بهتر آن است تا از زمان شروع آن در امر راهاندازی و در طول مسیر همراه با مشاور کسب و کار باشد.
از آنجایی که در دنیای امروزه با توجه به گستردگی علم و دانش و ایجاد رشتههای شغلی زیاد، افراد نمیتوانند در همه زمینهها متخصص شوند، پس در اموری که فرد در آن تخصص ندارد نیاز به مشاوره هست. در اداره یک کسب و کار از آنجایی که پای دانشهای مختلف به میان میآید، مشاوره کسب و کار تخصصی است که برای رویارویی هر چه قویتر با چالشهای کسب و کار ضرورری میشود.
از طرف دیگر یک مشاور کسب و کار توانا و با تجربه، میتواند شما را در شناسایی درست مشکل و پیدا کردن ریشه آن راهنمایی کرده و در حل و فصل درست آن چالش کارگشا باشد.
مشاورین کسب و کار میتوانند با اتکا به علم و دانش خود و تجربههای متنوعشان، مسیر رشد و پیشرفت را برای کارکنان یک کسب و کار نشان داده و با کاهش هزینه، روند پیشرفت کسب و کار را سرعت بخشند.
از دیگر دلایلی که برای نیاز به مشاور اشره کرد، امر آموزش پرسنل کسب و کار است. آنان با توجه به نیاز شرکت به آموزش و آشنا کردن کارمندان با مهارتهای لازم جهت شد و موفقیت شرکت میپردازند.
در برخی چاشها چه در زمینه بازار یا محصولات فعلی، چه برای ایجاد بازار یا محصولات جدید نیاز به شناخت، نوآوری و خلاقیت است. یک مشاور کسب و کار به درستی میتواند آغازگر و یا کاتالیزور عنصر خلاقیت در کسب و کار و سازمان باشد.
برای هر سازمان و کسب و کاری ضروری است که بتواند کارایی کامندانش را به درستی بسنجد و با تصمیمگیری لازم در مورد کارمندان با کارایی کم یا ناکارآمد، سرعت شردش را بهینه کند.
در زمان راهاندازی کسب و کار چه برای تعیین اهداف بر طبق ایده اولیه و چه برای پیادهسازی هرچه بهتر ایده و همچینین در زمان ارزیابی و ارائه ایدههای خلاقانه، مشاور کسب و کار میتواند کاملا موثر واقع شود.
در زمان راهاندازی کسب و کار یکی از موراد مهم انتخاب مکان و موقعیت مناسب برای دفتر و محل شرکت است، که باید با توجه شرایط مختلف و سنجش جوانب گوناگون انتخاب شود. در این زمینه لازم است که از مشاوره کسب و کار بهره بجویید تا در آینده متحمل هزینههای هنگفت زمانی و مالی نشوید.
در هر کسب و کاری برای شناسایی راههای قانونی فعالیت در زمینه کاری شرکت و اخذ مجوزهای مرتبط با آن نیاز به مشاور کسب و کار اجتناب ناپذیر است. مشاور به شما کمک میکند که از اشتباهات سهوی و قانونی پیشگیری کنید و از مسیر قانونی به اهداف شرکت برسید.
تمام کسب و کارها در هر کشوری ملزم به رعایت درست و پرداخت به موقع مالیات و عوارض دولتی هستند، که برای کسب راهنماییهای لازم در این زمینه میتوانم به مشاورین کسب و کار مراجعه کرد.
منابع انسانی هر شرکت جز داراییهای معنوی آن و از پارامترهای اصلی و تاثیرگذار در رشد و شوکوفایی آن هستند. مشاور کسب و کار میتواند در شناسایی و استخدام نیروهای مستعد و کارآمد، بسیار کمککننده باشد.
از دیگر مواردی که میتوان در خصوص نیاز به بودن مشاور کسب و کار در آن اشاره کرد، مبحث قوانین و گامهای اصولی در تنظیم قراردادهای تجاری، استخدام و کاری است. تا با کمک مشاور و کسب اطلاعات در این زمینه کسب و کارتان در آینده با چالشهای کمتری مواجه شود.
وظایف یک مشاور کسب و کار
از وظایف اصلی یک مشاور کسب و کار میتوانیم به کمک به تعریف درست اهداف، ماموریت و چشماندازهای شرکت، آموزش مهارتهای لازم به مدیران و کارکنان شرکت، کمک به افزایش سهم بازار، انجام بررسیها و ارزیابیهای لازم در جهت حل چالشهای کنونی، کمک به افزایش بازدهی و کارایی افراد و شرکت، کمک به افزایش تعداد مشتریان وفادار و … .
مزایای استفاده از مشاوره کسب و کار
پس از صحبت درباره نقش و وظایف مشاور کسب و کار در این قسمت میخواهیم به مزایای استفاده از آن نگاهی بیاندازیم:
افزایش بهرهوری با مدیریت هزینهها و بهبود فرآیندها
در سازمان یا شرکت گاهی اوقات چالشهایی بوجود میآید که برای حل آنها نیاز به صرف وقت و انرژی کافی است، زمانی که این چالشها مقطعی است و یا کارفرما و نیروی شاغل در شرکت به تنهایی نمیتواند وقت و انرژیاش را صرف اینگونه موارد کند، کمک گرفتن از مشاور کسب و کار راهی درست برای رویارویی با اینگونه از چالشهاست. مشاور کسب و کار ساختارهای موجود در شرکت و فرآیندهای کاری را به خوبی بررسی کرده و با نگاهی از بیرون، چرخههای معیوب را شناسایی میکند. مشاور متخصص با ارائه راهکارهای اصلاح آنها و پیشنهاد ساختارهای موفق، عملی و متناسب با شرکت به مدیریت هزینهها با حذف فرآیندهای ناکارآمد و اصلاح فرآیندهای معیوب و همچنین به بهبود فرآیندها کمک میکند.
آموزش پرسنل و کارمندان
آموزش امری مهم در بقا، پیشرفت و موفقیت یک کسب و کار است. یک مشاور کسب و کار حرفهای به خوبی میتواند مهارتهای مهم و لازم برای شرکت و افراد آن را شناسایی کرده و با آموزش آنها به مدیران و کارکنان مجموعه، نقشی مهم در راستای موفقیت سرکت ایفا کند.
گسترش شبکه ارتباطی شرکت و حل بهتر و مطمئنتر مسائل حقوقی
یکی از بیشترین چالشهایی که برای شرکتها بوجود میآید، مسائل مربوط به بیمه، امور دارایی و مالیاتی، اخذ مجوزها و مسائل حقوقی و ثبتی است. در این مواقع حضور مشاور کسب و کار برای شرکت حیاتی است. مشاور کسب و کار به واسطه سالها تجربه با شبکه گستردهای از افراد متخصص و کارشناسان آشنایی دارد و به راحتی میتواند برای حل و فصل چنین چالشهایی در کنار تخصص خود از آنان نیز بهره جوید. خوب آن است که مشاور همراه همیشگی شرکت باشد تا در مواقع لزوم در کنار شما قرار گیرد و به حل چالشها کمک کند.
ارائه ایدههای نو و خلاقانه و کمک به بازاریابی مدرن
برای یک کسب و کار در راستای کمک به رشد بیشتر آن همیشه روشها و ایدههای نو و خلاقانه کارسازند. یک مشاور کسب و کار میتواند با کمک روشهای مبتکرانه و خلاقانه و محیا کردن بستر خلاقیت و نوآوری در شرکت به تثبیت و افزایش سهم بازار شما و موفقیت کسب و کارتان کمک کند.
از طرفی در دنیای امروز با بروز و پیشرفت اینترنت، دیگر بازاریابی سنتی جوابگو نیست و برای هر کسب و کاری ضروری است که درکنار سایر روشهای بازاریابی به سراغ دیجیتال مارکتینگ هم برود. در این مهم نیاز است که شرکتها با همکاری مشاورین متخصص هرچه سریعتر متناسب با بودجه و شرایط شرکت به این سمت حرکت کنند.
مواردی که اشاره شد تنها بخشی از مزایای کمک گرفتن از یک مشاور کسب و کار متعهد و کار بلد است و صرفا جهت روشنگری برای نمایش میزان تاثیر مثبت و اهمیت نقش مشاوره در یک کسب و کار است.
انواع مشاوره کسب و کار
با توجه مواردی که قبلا اشاره شد، در یک شرکت گاها نیاز به چندین مشاور کسب و کار هست، مشاورین مالی، توسعه بازار و سرمایهگذاری، حقوقی، منابع انسانی و …. از انواع مشاورین کسب و کار هستند که یک شرکت میتوانند برای رفع نیاز خود به آنها مراجعه کند.
مشاوره راهاندازی کسب و کار
مشاوره راهاندازی کسب و کار نوعی از مشاوره کسب و کار است که در آن خدماتی از قبیل یافتن ایده، سنجش کارایی آن، تحقیق و شناسایی بازار و در نهایت درآمدزایی ارائه میشود.
مشاوره توسعه کسب و کار
در این نوع از مشاوره کسب و کار، هدف خلق ارزشی مانا و بلند مدت برای کسب و کار و کاربران آن است. این نوع مشاوره شامل تمامی اقدامات اعم از برنامهریزی، تعیین و تدوین استراتژی و تشخیص و ارائه فرآیندهای کارآمد برای ایجاد و پیادهسازی فرصتهای رشد یک کسب و کار است.
انواع روشهای همکاری با مشاور کسب و کار
شما برای استفاده از خدمات مشاوره کسب و کار میتوانید از روشهای مختلفی بهره ببرید.
-همکاری درون سازمانی
این همکاری به این معناست که مشاور کسب و کار شما به صورت منظم طی جلسات هفتگی یا ماهانه در شرکت حضور دارد و از نزدیک شاهد چالشهاست و سعی در کمک و راهنمایی دارد و شما یا مدیرانتان به راحتی میتوانید در مورادی که نیاز به مشاوره دارید به ایشان مراجعه کنید.
-همکاری برون سازمانی
خدمات مشاوره برون سازمانی به طرق مختلفی قابل ارائه است به عنوان مثال:
مشاوره پروژهای کسب و کار
در این نوع مشاوره کسب و کار، مشاور برای حل چالشی خاص و به مدت محدود تا حل آن چالش در کنار شماست و معمولا جزئی از تیم داخلی کسب و کار یا شرکت نیست.
مشاوره تلفنی کسب و کار
در مشاوره تلفنی،مشاور بصورت تلفنی طی یک یا چند جلسه سعی دارد اطلاعات لازم درباره چالش بوجود آمده را به دست آورد تا بتواند شرایط را بدرستی تحلیل کرده و راهنمایی لازم را در این خصوص انجام دهد.
ویژگیهای یک مشاور کسب و کار خوب
الان که با تعریف مشاوره و مشاوره کسب و کار و ماهیت این شغل آشنا شدیم و از وظایف و مزایایی وجود چنین فردی در شرکت و کسب و کارمان آگاهی یافتیم؛ بهتر است از ویژگیهای یک مشاور کسب و کار خوب هم با خبر شویم.
یک مشاور خوب کسی است که با داشتن توانایی درک درست از شرایط، قدرت تحلیلگری بالا و دانش و اطلاعات کافی در زمینه تخصصی خود بتواند راهکارها و استراتژیهای کوتاه مدت و بلند مدت کمی و کیفی را متناسب با اهداف و بودجه شرکت پیشنهاد دهد. کسی که به پشتوانه سالها تجربه کاری موفق و حرفهای با شرکتهای بزرگ و نامی در زمینه مشاوره برند خوبی برای خود شاخته است و با داشتن مهارتهای نرم به خوبی بتواند با شما و افراد شرکت تعامل کند.
هنوز نظری درج نشده است. شما اولین نفر باشید.