نقش مشاور کسب و کار در پیشبرد اهداف تجاری

۱۴۰۱-۰۷-۳۰

نقش مشاور کسب و کار در پیشبرد اهداف تجاری

راه اندازی کسب و کار کوچک یا بزرگ در عصر امروز با وجود سرعت بالا در روند رشد و تغییرات به امر چالش برانگیزی تبدیل شده است. تقریبا می‌توان گفت: غیر ممکن است که صاحبان کسب و کار بتوانند، انجام تمام فعالیت‌ها و وظایف، از بخش حسابداری و منابع انسانی تا پشتیبان فنی را خودشان بر عهده بگیرند. اما با وجود مشاور کسب و کار لازم نیست همه‌ی کارها را خودشان انجام دهند. همچنین او می‌تواند به بهبود عملکرد کسب و کارها در جهت رسیدن به اهداف تجاری سازمان کمک کند.

مشاوران با تخصص و تجربه‌ای که دارند به شرکت‌ها کمک می‌کنند تا با غلبه بر چالش‌ها و مشکلات، رشد و افزایش درآمد را تجربه کنند. در این مقاله وظایف مشاور کسب و کار و نقش او در موفقیت یک کسب و کار را بررسی می‌کنیم.

مشاور کسب و کار کیست؟

مشاوران کسب و کار کسانی هستند که با دانش، مهارت و تجربه‌ی گسترده خود به صاحبان مشاغل در راستای بهبود عملکرد، پیشرفت و توسعه سازمان کمک می‌کنند. این مشاوران با تجزیه و تحلیل موقعیت کسب و کارها، راه حل‌ها و ایده‌هایی در جهت پیشبرد اهداف تجاری کسب و کار ارائه می‌دهند. زمانی که صاحبان مشاغل به کمک، در مسیر انتخابی خود نیاز دارند. باید یک مشاور کسب و کار استخدام کنند.

چرا به مشاور کسب و کار نیاز داریم؟

دلایل متعددی برای کمک از مشاور متخصص کسب و کار در راه اندازی، مدیریت، مقابله با چالش‌ها، تغییرات و سایر موارد وجود دارد. که در ادامه مروری بر مهم‌ترین دلایل آن خواهیم داشت.

  • ارائه‌ی تخصص در یک بازار خاص
  • شناسایی مشکلات
  • تکمیل کادر موجود
  • شروع تغییر
  • ارائه‌ی واقعیت
  • آموزش و پرورش کارمندان
  • اخراج کردن 
  • احیای یک سازمان
  • ایجاد یک کسب و کار جدید
  • تاثیرگذاری بر افراد دیگر، مانند رابط میان شرکت‌ها یا دلالان

 

مشاور توسعه کسب و کار

وظایف مشاور کسب و کار چیست؟

کشف

اولین گامی که هر مشاور متخصصی در جهت شناسایی شرکت شما بر می‌دارد، مکاشفه است. یک مشاور خوب برای آگاهی و شناسایی هر چه بیشتر روی کسب و کار، صاحب و کارمندان آن وقت می‌گذارد. همچنین کارهایی که در موارد زیر نام برده‌ایم را انجام می‌دهد:

  • از امکانات شرکت بازدید می‌کند.
  • با هیئت مدیره و کارمندان دیدار می‌کند.
  • امور مالی شرکت را تجزیه و تحلیل می‌کند.
  • تمام اطلاعات شرکت را مطالعه می‌کند.

در طول مرحله‌ی مکاشفه، مشاور حرفه‌ای تمامی جزئیات مرتبط با ماموریت کسب و کار و راهکارهای عملیاتی فعلی شما را کشف می‌کند.

ارزیابی

هنگامی که مشاور شناخت خوبی از کسب و کار و اهداف تجاری شما پیدا کرد. وارد فاز ارزیابی، با هدف شناسایی جاهایی که نیاز به تغییر دارند، می‌شود. این فرآیند شامل شناسایی و بازبینی نقاط ضعف و قوت، مشکلات قابل پیش بینی شرکت می‌شود.

بررسی معضلات ایجاد شده و مشکلات جدید:

در این بخش مشاور باید مشکلاتی را که مدیران قبلی عنوان کرده بودند را مطالعه کند. سپس مشکلات و مسائل جدید یا پیش بینی نشده را نیز مشخص کند.

یافتن راه حل:

مشاور حرفه‌ای باید راهکارهایی برای حل مشکلات و مسائل شناسایی شده، سرمایه گذاری در فرصت‌های رشد کسب و کار، افزایش سود و درآمد طراحی کند. برای مثال: صاحب کسب و کار خرده فروشی هستید. بخش فروش قوی، اما بخش بازاریابی ضعیفی دارید. این فرصتی است تا منابع بازاریابی خود را اصلاح کنید و روی کارمندان فروش خود سرمایه گذاری کنید. دو عنصر مهم در این فرآیندها وجود دارد که باید به آن توجه داشته باشید:

ارتباط:

در تمام مراحل ارزیابی، کل تیم سازمان باید ارتباط خود را با مشاور توسعه کسب و کار حفظ کنند.

بازخورد:

شما و گروهتان، انتقادهای مشاور را باید به عنوان پیشنهادات سازنده در نظر بگیرید.

 

پیاده سازی

هنگامی که شما و مشاور بر سر یک برنامه به توافق رسیدید. مشاور وارد مرحله پیاده سازی می‌شود. در این فاز، او بدهی‌های شما را حذف می‌کند و جهت تمرکز خود را روی دارایی‌های شرکت تغییر می‌دهد. همچنین پیشرفت برنامه‌ی توسعه کسب و کارتان را زیر نظر دارد و در صورت نیاز تنظیماتی روی آن اعمال می‌کند. 

انواع مشاور کسب و کار

مشاوران کسب و کار مختلفی در انواع حوزه تجاری وجود دارند. در ادامه انواع مشاوران کسب و کار را مورد بررسی قرار می‌دهیم.

مشاور استراتژی و مدیریت

مشاور استراتژی و مدیریت، صنعت و تخصص را وارد کسب و کار شما می‌کنند تا با آن فرصت‌های جدید برای افزایش سود و درآمد ایجاد شود. مشاوران با تمرکز بر استراتژی و مدیریت در زمینه‌های زیر به کسب و کار شما کمک می‌کنند:

  • ورود به بازارهای جدید یا افزایش آگاهی در بازار فعلی
  • سازماندهی مدل کسب و کار یا طراحی استراتژی مقرون به صرفه
  • افزایش قابلیت‌های کسب و کار
  • سرمایه گذاری در بیزینس جدید
  • ادغام با کسب و کار دیگر یا تغییر ساختار کسب و کار

مشاور عملیات

مشاورانی که در حوزه عملیات تخصص دارند. می‌توانند به شما در بهبود فرآیندها کمک کنند. این نوع مشاوران موجودی مدل کسب و کار شما را تحلیل می‌کنند. سپس بهترین راه حل‌ها را برای تولیدات با بالاترین کیفیت، بهینه سازی تولید و با حداقل هزینه و زمان ارائه می‌دهند.

مشاور مالی

یک مشاور مالی می‌تواند در تصمیم گیری برای سرمایه گذاری، یافتن بهترین راه برای رسیدگی به دارایی‌ها و بدهی‌ها، برنامه ریزی مالی و سایر موارد مرتبط با امور مالی کمک کند.همچنین وجه‌ی گسترده‌ای از صحت کسب و کار شما را نشان می‌دهد.

مشاور منابع انسانی

این مشاوران می‌توانند در انجام امور منابع انسانی نظیر: حفظ و جذب کارمندان، پردازش حقوق و دستمزد، انجام وظایف اداری و مدیریت عملکرد کارمندان به شما کمک کنند.

مشاور بازاریابی

مشاوران بازاریابی می‌توانند نقاط ضعف و قوت کسب و کار شما را به عنوان برند شناسایی کنند و روش‌هایی برای ایجاد یا افزایش آگاهی و بهبود عملکرد برند ارائه دهند. چنانچه کسب و کار شما نیاز به یک لوگو یا استراتژی جدید داشته باشد، یک مشاور بازاریابی خوب می‌تواند جز دارایی‌های شما در توسعه دامنه کسب و کار شما باشد.

سخن آخر

اگر کسب و کار شما در زمینه‌ای خاص دچار مشکل یا مسئله‌ای شده است. ایده‌ی خوبی است که از مشاورین کسب و کار مجرب کمک بگیرید. 

در این مقاله، تاثیرات وجود یک مشاور توسعه کسب و کار متخصص برای رشد یک برند و سازمان را مورد بررسی قرار دادیم. اگر سوالی در این زمینه دارید، در بخش نظرات پاسخگوی شما هستیم. در صورت نیاز می‌توانید با ما تماس بگیرید.

 

منبع: www.businessnewsdaily.com

آخرین دیدگاه ها

هنوز نظری درج نشده است. شما اولین نفر باشید.

ثبت دیدگاه شما

نظر خود را درباره این مطلب بنویسید.

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *