آشنایی با پروموشن در بازاریابی
شما صاحب یک کسب و کار نوپا هستید یا اینکه نام یکی از محصولات قدیمی خود را تغییر دادهاید. باید اطلاعاتی درباره محصول خود بین مخاطبان منتشر کنید تا آنها از تغییر نام برند یا محصول شما آگاه شوند. پروموشن در بازاریابی به مجموعهای از فعالیتها گفته میشود که شما برای ایجاد آگاهی از برند، محصولات یا خدمات خاص خود در بین مخاطبان هدف انجام میدهید. پروموشن یکی از مراحل بازاریابی در صنعت خرده فروشی و روشی عالی برای افزایش فروش است. از آن میتوانید برای جذب مشتریان بالقوه و جدید، خوشحال کردن مشتریان فعلی و تشویق آنها به خرید مجدد استفاده کنید. در ادامه با ما باشید تا بیشتر با کاربرد پروموشن در بازاریابی آشنا شوید.
مفهوم پروموشن در بازاریابی چیست؟
پروموشن در بازاریابی برای گسترش دانش و آگاهی مخاطبان هدف دربارهی وجود برند، محصولات و خدمات شما، با هدف تشویق مشتریان بالقوه به انجام اقداماتی مانند خرید، افزایش فروش و تبدیل مشتریان وفادار طراحی شده است. این فرآیندها یک برنامهی بازاریابی است که مواردی مانند ارائه تخفیف، هدیه و چیزهایی که مشتریان را به تعامل و ارتباط با برند شما تشویق میکند، در بر میگیرد.
بنابراین تمام فعالیتهایی که موجب تقویت ارتباط و تعامل بیشتر مشتریان با شما شود، باعث رشد صعودی فروش نیز خواهد شد.
انواع پروموشن فروش در بازاریابی
فروش شخصی:
منظور از فروش شخصی، ارتباط یک به یک بین خریداران، مشتریان بالقوه و فعلی است. این روش تاثیر بسزایی در ارتباط مستقیم شما با مشتریان دارد. معمولا فروش شخصی یکی از گرانترین نوع تبلیغات در نظر گرفته میشود. اما بدانید این روش یکی از بهترین روشها برای کسب موفقیت در پروموشن است.
تبلیغات:
یکی از عوامل مهم و تاثیر گذار در استراتژی تبلیغاتی که به برند سازی و رشد آن کمک میکند، تبلیغات است. این ابزار قدرتمند به شما کمک میکند تا نام برند در دسترس طیف گستردهای از مخاطبان هدف در بازار و بدون محدودیت جغرافیایی قرار گیرد.
بازاریابی مستقیم:
تبلیغات تمامی گروههای مخاطبان هدف را در بر میگیرد. اما بازاریابی مستقیم مشتریان بالقوه را مورد هدف قرار میدهد. بازاریابی در شبکههای اجتماعی، ایمیل مارکتینگ، تبلیغات در گوگل و … در زیر مجموعه بازاریابی مستقیم قرار دارند.
تبلیغات فروش:
استفاده از این نوع پروموشن برای اطلاع رسانی از موجودیت محصولات جدید به مشتریان بالقوه، انتخابی بسیار مناسب است. هدف اصلی این نوع تبلیغات تحریک مشتریان به خرید و در نتیجه افزایش فروش میباشد.
روابط عمومی:
با استفاده از این استراتژی تبلیغاتی میتوانید در ذهن مخاطبان هدف خود نفوذ کنید. همچنین تصویر مثبت و مطلوبی از هویت برند خود ارائه دهید. انتشار مقالات، بیانیههای مطبوعاتی و مصاحبه با افراد تاثیرگذار، نمونههایی از فعالیتها در پروموشن از نوع روابط عمومی است.
اهداف پروموشن در بازاریابی
تبلیغ محصولات یا خدمات جدید:
ایجاد کمپینهای تبلیغاتی در تمام کانالهای بازاریابی یکی از بهترین روشها برای معرفی محصول یا خدمت جدید به مشتریان و مخاطبان است.
ایجاد آگاهی از برند:
نام برند و ویژگیهای بصری محصولات و خدمات خود را در بازار متمایز از رقبا طراحی و انتخاب کنید. تا مخاطبان و مشتریان دستهبندی محصولات مرتبط با برند شما را به راحتی بشناسند.
اطلاع رسانی به مخاطبان هدف:
ویژگیهای جدید، نقاط بهبود و تغییرات محصولات یا خدمات خود را به صورت جذاب و با لحنی دوستانه برای مخاطبان تعریف کنید.
نمایش منحصر به فرد بودن برند:
روی نقاط بهبود، ویژگیها و قابلیتهایی که شما را از سایر رقبا متمایز میکند، تمرکز کنید.
افزایش نرخ فروش:
کمپینهای تبلیغاتی علاوه بر ایجاد آگاهی از برند، قابلیت جذب مخاطبان و تبدیل آنها به مشتری را دارند.
نقطه ضعف و قوت پروموشن در بازاریابی
روشهای مورد استفاده در پروموشن تاثیر قابل توجهی در هدایت و تشویق مشتریان به خرید میگذارند. با توجه به گفته محققان نرخ فروش کالاهایی با قیمت ۳۹ دلار بیشتر از ۳۴ دلار است. بنابراین خرده فروشان در استراتژی قیمت گذاری از عدد ۹ در پایان قیمت هر کالا استفاده میکنند. اما افزایش فروش، مبحثی فراتر از نحوه قیمت گذاری کالاها است. در ادامه نقطه ضعف و قوت پروموشن در بازاریابی را بررسی میکنیم.
نقطه قوت پروموشن در فروش
- افزایش فروش:
مشوقهایی مانند ارائه کد تخفیف روشی موثر برای افزایش تقاضا محصولات شما در بازار است. بنابراین پروموشن در مرحلهی اول برای افزایش فروش استفاده میشود. تبلیغات در فروش میتواند مشتریان وفادار را به خرید مجدد از محصولات شما تشویق کند.
نقطه ضعف پروموشن در فروش
- کاهش ارزش برند
برخی از تبلیغات میتوانند پیشنهادات ویژه شما را بی ارزش جلوه دهند. تبلیغات بیش از حد نیز میتواند به تصویر برند شما در بین مخاطبان و مشتریان آسیب برساند.
استراتژیهای پروموشن جهت افزایش فروش
استراتژی فشار | Push strategy
شما باید محصولات خود را در جایی قرار دهید که توجه مخاطبان و مشتریان را به خود جلب کند. زمانی که محصول شما در راس توجه مشتریان قرار داشته باشد. احتمال خرید مشتریان افزایش مییابد.
استراتژی کشش | Pull strategy
در این استراتژی شما باید اقداماتی را انجام دهید که تمایل خرید در مشتریان برای خرید از محصولات شما افزایش یابد. با ایجاد کمپینهای تبلیغاتی، هزینهی پست رایگان و ارائه تخفیفات فصلی به مشتریان، انگیزه خرید از برندتان را در آنها افزایش میدهید.
استراتژی ترکیبی | Hybrid strategy
این نوع استراتژی، ترکیبی از استراتژیهای Push و Pull است. با استفاده از هر دو استراتژی میتوانید مخاطبان و مشتریان در هر مرحله از آگاهی تا خرید، کنجکاو و خوشحال کنید.
جمع بندی
همانطور که در ابتدای مقاله اشاره کردیم، پروموشن در بازاریابی یکی از تکنیکهای افزایش فروش در صنعت خرده فروشی است. در این مقاله مفهوم پروموشن در بازاریابی و فروش را مورد بررسی قرار دادیم. شما با مطالعهی این مبحث میتوانید بهترین استراتژی که موجب رشد فروش و کسب و کارتان میشود را انتخاب کنید و تجربه خرید جذابی برای مخاطبان ارائه دهید.
اگر سوالی در این زمینه دارید. در بخش نظرات پاسخگوی شما هستیم. در صورت نیاز به مشاوره کسب و کار میتوانید با ما تماس بگیرید.
منابع:
هنوز نظری درج نشده است. شما اولین نفر باشید.