چگونه می‌توان از بازاریابی حسی در تبلیغات کسب‌وکار استفاده کرد؟‌

۱۴۰۱-۰۴-۲۲

چگونه می‌توان از بازاریابی حسی در تبلیغات کسب‌وکار استفاده کرد؟‌

آیا تا حالا پیش آمده است که با این صحنه برخورد کرده باشید که مغازه گل فروشی برای جذب بهتر مشتری سبدهای گلی که درست کرده را کنار خیابان ردیف کند؟ و یا اینکه که در حال قدم زدن در خیابان باشید و شخصی جلوی شما را گرفته و بخواهد قهوه‌ای که می‌فروشد را بو کنید؟ در اینجا مفهومی به نام بازاریابی حسی مطرح می‌شود. در واقع بازاریابی حسی یکی از انواع روش‌های بازاریابی مرسوم در دنیای کسب و کار است که از حواس پنجگانه بهره می‌برد.

همانطور که می‌دانید  برای رسیدن به فروش بیش‌تر در یک شرکت یا یک مجموعه بدون شک باید از مدل‌های گوناگون بازاریابی استفاده کرد. ما در ادامه این مطلب قصد داریم به نقش و تاثیر یکی از مهم‌ترین این مدل‌ها یعنی بازاریابی حسی بر کسب و کار‌ها بپردازیم و توضیح دهیم چگونه می‌توان از این نوع بازاریابی در تبلیغات کسب و کار استفاده کرد. 

بازاریابی حسی چیست؟

قبل از هر چیز باید بدانیم که این نوع بازاریابی که به عنوان Sensory Marketing نیز شناخته می‌شود، چیست و چرا استفاده از آن اهمیت دارد. در واقع زمانی که یک کسب و کار از حس‌های مختلف برای ایجاد تاثیر مثبت توسط یک برند استفاده می‌کند، این نوع بازاریابی اتفاق می‌افتد. این بازاریابی سعی می‌کند حواس مصرف‌کننده را به خود جلب نماید تا تاثیر مناسبی روی تصورات و رفتار آن‌ها داشته باشد.

به عبارتی دیگر Sensory Marketing نوعی از بازاریابی است که در آن فروشنده یا بازاریاب سعی در درگیر کردن حواس پنج‌گانه جامعه هدف خود دارد. این مدل از بازاریابی علاوه بر اینکه قادر است نتایج بسیار خوبی برای یک کسب‌وکار به ارمغان بیاورد، مشتری‌ها را برای مدت طولانی وفادار نگه خواهد داشت.

استفاده از این نوع بازاریابی شامل یافتن راه‌های خلاقانه برای جلب نظر نیازها و خواسته‌های مشتریان و ایجاد تأثیرات ماندگار از طریق ابزارهای منحصر به فرد بازاریابی است. فراموش نکنید که طعم، لمس، بو و صدا می‌تواند سهم بزرگی در شکل‌گیری احساسات مشتری نسبت به یک برند داشته باشد.

 

بازاریابی حسی چیست

 

چرا استفاده از بازاریابی حسی اهمیت دارد؟

آمار و تحقیقات حاکی از آن است که این نوع بازاریابی توانسته نتایج خوبی به دست آورده و به رونق و توسعه کسب و کار‌ها کمک کند. به علاوه احساسات جزو ذات و طبیعت انسان‌هاست و همواره بر عملکرد آن‌ها تاثیر خواهد گذاشت و این موضوع تاثیر بسزایی بر روی کارایی Sensory Marketing داشته است. سایر عواملی که سبب رونق و موفقیت این نوع بازاریابی شده‌اند، به شرح زیر است:

  •  این نوع از بازاریابی احساسات را در اولین برخورد، تحت تاثیر قرار می‌دهد.
  •  این بازاریابی به مشتریان اجازه می‌دهد که با قلبشان انتخاب کنند.
  •  Sensory Marketing افراد را به وارد عمل شدن ترغیب می‌کند.

انواع روش های بازاریابی حسی کدام است؟

در ادامه این مطلب، ما پنج حس و چگونگی استفاده از آن‌ها در این مدل بازاریابی را بررسی می‌کنیم و به این موضوع می‌پردازیم که چگونه می‌توانید آن‌ها را در تبلیغات و بازاریابی خود بگنجانید:

۱. بازاریابی حسی با بینایی

از اواسط دهه هشتاد تبلیغات به روش‌های بصری مختلفی انجام شده‌است؛ اما رویکرد اصلی به همان شکل باقی مانده‌است. در واقع تبلیغات بصری شامل نمایش تصویری از محصول یا خدمت یک کسب‌وکار است. همه‌ این‌ها در کنار ارائه‌ی مزایای محصول روی آن، به مخاطب این امکان را می‌دهد که درک بهتری از محصول یا سرویس شرکت موردنظر داشته‌باشد.

استفاده از رنگ‌ها، تصاویر، متون، گرافیک، ویدیو و نورپردازی از متداول‌ترین روش‌هایی است که برندهای مختلف به منظور بازاریابی حسی مشتریان از آن‌ها استفاده می‌کنند.

۲. بازاریابی حسی با شنوایی

در دنیای مدرن امروزی بازاریابی از طریق حس شنوایی تقریبا بخشی از همه کمپین‌های بازاریابی در تلویزیون، رادیو، پادکست‌ها و تبلیغات آنلاین به شمار می‌آید. صدای صوتی، جلوه‌های صوتی و موسیقی موضوعی از جمله رایج‌ترین ابزارهای بازاریابی شنوایی هستند که برندهای مختلف از آن‌ها برای Sensory Marketing استفاده می‌کنند.

 

Sensory Marketing

 

۳. بازاریابی حسی با بویایی

حس بویایی بیشتر برای شرکت‌های سازنده مواد غذایی، عطر و البته رستوران‌ها و مغازه‌های فروش خوراکی اهمیت دارد. استفاده از رایحه‌های طبیعی، عطر‌ها و رایحه‌های غذایی از جمله روش‌های منحصربه‌فردی است که شرکت‌ها از طریق آن‌ها بویایی را در این نوع بازاریابی به کار می‌برند.

در نظر داشته باشید که حس بویایی مستقیم‌ترین ارتباط را به مغز انسان دارد؛ بر این اساس، استشمام بویی خاص می‌تواند خاطرات ماندگاری را در افراد به وجود آورد و در مواقع خاصی می‌تواند تأثیر سریعی روی تصمیم‌گیری مشتری بگذارد.

۴. بازاریابی حسی با لامسه

اگرچه تصور از لمس به عنوان یک روش بازاریابی عجیب به نظر می‌رسد؛ اما در بعضی موارد می‌تواند برای رشد جذابیت یک برند خوب عمل کند. راحتی، تضمین و تست‌های عملی جزو روش‌هایی هستند که شرکت‌ها برای استفاده از حس لامسه در فعالیت‌های Sensory Marketing خود از آن‌ها استفاده می‌کنند.

۵. بازاریابی حسی با چشایی

برانگیختن حس چشایی فرد روشی برای جلب میل بیولوژیکی یا ترغیب افراد برای خوردن و آشامیدن محصولات یک کسب‌وکار است. البته حس چشایی بیشتر حسی ذهنی است؛ به همین دلیل، اگر مشتریان طعم یا مزه‌ی محصولی را دوست نداشته‌باشند، بازاریابی از طریق چشایی می‌تواند به کسب نتیجه‌ی معکوس منجر شود.

شرکت‌ها با ارائه‌ی نمونه‌هایی از مواد غذایی و نوشیدنی به مشتریان و ارائه‌ی طعم‌های جدید از روش بازاریابی حسی با کمک حس چشایی استفاده می‌کنند.

سخن پایانی

همانطور که اشاره کردیم بازاریابی حسی زمانی انجام می‌شود که شرکت موردنظر از برانگیختن حس‌های مختلف مخاطب برای ایجاد تأثیر مثبت نسبت به برند کسب‌وکارش استفاده می‌کند. بسیار مهم است که تیم فروش و بازاریابی یک کسب و کار استفاده از این نوع بازاریابی را برای جذب مشتریان بیشتر در برنامه خود قرار دهند. توجه داشته باشید که برای اجرای این نوع بازاریابی بهتر است حتما با یک مشاور کسب و کار مشورت کنید تا بهترین نتیجه را بگیرید. 

 

منابع: karboom.io

hamyar.co

آخرین دیدگاه ها

هنوز نظری درج نشده است. شما اولین نفر باشید.

ثبت دیدگاه شما

نظر خود را درباره این مطلب بنویسید.

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *