تبلیغات در نقطه خرید چیست و چه کاربردی دارد؟

۱۴۰۱-۰۴-۱۲

تبلیغات در نقطه خرید چیست و چه کاربردی دارد؟

احتمالا برای شما هم نیز پیش آمده که در هنگام خرید از فروشگاه‌های بزرگ با استند‌های یک محصول مواجه شده باشید. این مدل از تبلیغات در سال‌های گذشته در کشور‌های توسعه یافته و غربی رشد بسیاری داشته است که به آن تبلیغات در نقطه خرید می‌گویند.

در واقع نقطه خرید یا point of purchase (POP) به نقطه‌‌ای از یک فروشگاه گفته می‌شود که در آن مشتری با محصول شما ارتباط برقرار می‌کند. درک مفهوم این روش در بازاریابی، می‌تواند در برپایی کمپین‌های تبلیغاتی ثمربخش برای کسب‌وکارتان به شما کمک کند و میزان فروش را افزایش دهد. اگر به دنبال استفاده از این روش در کسب و کارتان هستید، تا پایان این مطلب ما را همراهی کنید.

تبلیغات در نقطه خرید چیست؟

همانطور که از نام این مفهوم پیداست، تبلیغات در نقطه خرید یا POP Advertising به آن دسته از تبلیغاتی گفته می‌شود که در فروشگاه‌ها و اماکن خرید انجام می‌شود. در واقع فروشندگان از این روش تبلیغاتی که در واقع نوعی ابزار بازاریابی است، به منظور شناساندن محصولات خود به مشتریان، جلب توجه آن‌ها و تحریک آن‌ها به خرید از فروشگاه‌هایشان استفاده می‌کنند.

این شکل از تبلیغات در دنیا معمولا در فروشگاه‌های زنجیره‌ای بزرگ یا Mall ها به چشم می‌خورد؛ چرا که جمعیت زیاد مصرف کنندگان در این اماکن باعث می‌شود که اجرای پروژه‌های تبلیغاتی در نقطه خرید امکان پذیر باشد.

نمایش تبلیغات در نقطه خرید چیست؟

نمایش تبلیغات در نقطه خرید که از آن تحت عنوان Point of Purchase Display نیز یاد می‌شود، نمایشی از یک محصول است که جدا از قفسه‌های راهرو سنتی محل خرید وجود دارد و خریدار یا مشتری را هرچه بیشتر در معرض یک محصول قرار می‌دهد.

نمایش یک محصول در این روش می‌تواند به شکل استند‌هایی باشد که اغلب در وسط راهرو‌های فروشگاه‌ها یا سوپر مارکت‌های بزرگ قرار دارند و نظر مشتری را بیشتر به سوی خود جلب می‌کنند.

فروشگاه‌های پیشرفته نمایش تبلیغات در نقطه خرید را از طریق صفحات نمایش یا اسکرین‌ها در معرض دید مشتریان خود قرار می‌دهند. برای مثال سوپرمارکت tesco در انگلیس که یکی از بزرگ‌ترین سوپر مارکت‌های این کشور است، اعلام کرد در شعبه‌هایش از صد صفحه نمایش تلویزیونی استفاده خواهد کرد.

جایگاه تبلیغات در نقطه خرید در ایران

طبق آمار و تحقیقات، گردش مالی این گونه تبلیغات در کشور ما از سایر انواع تبلیغات بسیار پایین‌تر است؛ زیرا فروشگاه‌های زنجیره‌ای بزرگ کمتر در ایران وجود دارند و عمده مردم ترجیح می‌دهند خرید‌های خود را از سوپر مارکت‌های نزدیک به محل زندگی خود انجام دهند.

با این حال امروزه POP Advertising حتی در سوپر مارکت‌های کوچک نیز به چشم می‌خورد. برای مثال شاید شما هم استند‌های فیلم‌های سینمایی یا نمایش خانگی را در سوپر مارکت‌های مختلف دیده باشید. استند‌هایی که دقیقا در محل خرید شما قرار دارند و در لحظه خرید شما را به شدت ترغیب خواهند کرد. علاوه بر این، استند‌های حاوی شکلات و آدامس که در کنار صندوقدار برخی فروشگاه‌ها وجود دارد نیز نوعی از تبلیغات در نقطه خرید محسوب می‌شود.

 

نمایش تبلیغات در نقطه خرید

 

انواع تبلیغات در نقطه خرید

طبق مطالعات و تحقیقات بازاریابی، تبلیغات نقش زیادی در جذب مشتری به فروشگاه دارند؛ اما این استراتژی‌های مربوط به نقطه خرید هستند که مشتری را به سمت خرید یک محصول خاص هدایت می‌کنند. روش‌های مختلفی برای نمایش محصول در نقطه خرید وجود دارد که در ادامه چند مورد از رایج‌ترین این روش‌ها را برای شما توضیح می‌دهیم:

۱. استند‌های تبلیغاتی

استند تبلیغاتی ابزاری قدرتمند برای دیده شدن است که به راحتی شما را در حافظه بصری مشتری تثبیت می کند. این استند‌ها معمولا ساده و سبک هستند و قابلیت چاپ در طرح‌های بسیار متنوع را دارند.

مشکلی در جابجایی استند‌ها وجود ندارد و در اماکن مختلف نظیر نمایشگاه، بیمارستان، مراکز دولتی، فروشگاه ها، سمینار و همایش ها، سوپرمارکت ها، مراکز تفریحی و آموزشی و… قابل استفاده بوده و در عین ساده بودن، مقرون به صرفه است.

۲. تابلو‌های صندوق‌ها

معمولا بخش صندوق هر فروشگاه دارای تابلویی است که می‌تواند محلی برای معرفی محصولات یک برند خاص باشد.

۳. چیدن محصولات در کنار صندوق‌ها

اطراف صندوق فروشگاه محل مناسبی برای فروش اقلام کم‌هزینه و یا حاشیه‌ای است که توجه مشتریان را قبل از ترک فروشگاه به خود جلب می‌کنند. معمولا فروشگاه‌ها این مکان را با مواردی مثل آبنبات، باتری، جوراب، لوازم جانبی آرایش مو و مواردموراد مشابه پر می‌کنند. این اقلام باید به شیوه‌ای قرار داده شوند تا روند بررسی خریدهای مشتریان را مختل نکنند.

۴. کف زمین در ردیف‌های فروشگاه

در فروشگاه‌های بزرگ و زنجیره‌ای، هر ردیف مربوط به گروه خاصی از محصولات نظیر مواد آرایشی، محصولات لبنی و… است. فروشگاه‌ها می‌توانند از زمین این ردیف‌ها برای معرفی محصول یا محصولات همان ردیف که از برند خاصی هستند، استفاده کنند.

۵. تابلو‌های تبلیغاتی درون فروشگاه‌ها

هیچ جایی بهتر از فروشگاه‌ها برای قرار دادن تبلیغات نیست؛ چرا که مردم با انگیزه خرید به فروشگاه‌ها مراجعه می‌کنند و دیدن تبلیغ یک برند خاص در آنجا آن‌ها را بیشتر تحریک می‌کند که محصولاتش را بخرند. نکته اینگونه تبلیغات در نقطه خرید این است که طراح آن بتواند با استفاده از کلمات کلیدی مثل حراج یا فروش فوق العاده، مشتری را به خرید آن محصول ترغیب کند.

۶. فاکتور‌های خرید

پشت یا پایین فاکتور‌های خرید می‌تواند محل مناسبی برای معرفی محصولات یک برند باشد. اگر محصولاتی که در فاکتور‌ها معرفی می‌شوند، مرتبط با خرید مشتری باشند، کارایی آن نیز بیشتر می‌شود.

۷. چرخ دستی‌های خرید

مردم در تمام فروشگاه های مواد غذایی کالاهای خود را در چرخ دستی می گذارند، بنابراین حتما مردم تبلیغات درج شده بر روی این چرخ‌ها را می‌بینند. صاحبان فروشگاه‌ها با این کار می‌توانند جمعیت محلی را هدف قرار دهند که برای اکثر کسب و کارهای کوچک ایده آل است؛ زیرا فروشگاه‌های محلی معمولا هر هفته ۱۵ هزار تا ۳۰ هزار مشتری دارند.

کسب و کارهایی که دور از فروشگاه‌های مواد غذایی باشند یا به بیان دیگر محلی نباشند، گزینه‌های خوبی برای استفاده از این روش نیستند. تبلیغ بر روی چرخ دستی نه تنها باعث می‌شود تا در معرض دید مردم باشید، بلکه باعث می‌شود تا در ذهن مردم باقی بمانید. به خاطر همین دلایل و حتی دلایل بیشتر، اگر کسب و کار محلی دارید، تبلیغ بر روی چرخ دستی فروشگاهی برایتان بسیار ضروری است.

۸. کارت ورود به پارکینگ

اگر مشتریان هنگام ورود به پارکینگ در همان اولین لحظه، کارت ورود به پارکینگ را دریافت می‎کنند، این کارت می‌تواند محل مناسبی برای معرفی محصولات یک برند باشد.

استراتژی تبلیغات در نقطه خرید

در استفاده از این روش بهتر است قبل از هر کاری سوالات زیر را از خود بپرسید:

  • انتظارات مشتری من چیست: این روش مزایایی را تبلیغ می‌کند که احتمالا مشتریان توقع دارند آن‌ها را در محصول ببینند.
  • مشتریان من چه نیاز‌هایی دارند: شما می‌توانید نیاز‌های مشتریان خود را بررسی کرده و بر اساس اطلاعات به‌دست‌آمده، تبلیغات در نقطه خرید را انجام دهید و از آن بیشترین سود را ببرید.
  • رقبای من از چه روش‌هایی برای این موضوع استفاده کرده‌اند: در استراتژی تبلیغات در نقطه خرید، درک روش‌های کاربردی و غیرکاربردی با توجه به عملکرد رقبا ضروری است.

 

Point of Purchase Advertising

 

انواع نمایش تبلیغات در نقطه خرید

این روش تبلیغاتی انواع مختلفی دارد که در ادامه به متداول‌ترین آن‌ها اشاره خواهیم کرد:

۱. نمایش موقت

این تبلیغات معمولا عمر کوتاهی دارند و به مدت چند ماه یا کمتر به نمایش در می‌آیند. فروشندگان باتجربه از نمایش موقت به منظور معرفی محصولات فصلی یا اعلام تخفیف‌های کوتاه مدت خود استفاده می‌کنند.

۲. نمایش نیمه دائمی

همانطور که از اسم این نمایش پیداست، در آن نمایش تبلیغات به مدت سه ماه الی یک سال ادامه پیدا می‌کند. فروشندگان به این نوع از نمایش نمایش‌های ثانویه (Secondary Displays) یا خارج از قفسه (Off-Shelf Displays) نیز می‌گویند که تاثیرات قابل توجهی بر خرید مشتریان خواهد داشت.

۳. نمایش دائمی

تبلیغات دائمی می‌توانند در یک نقطه تا سال‌ها در معرض دید عموم قرار بگیرند. با توجه به اینکه نمایش دائمی یک تبلیغ می‌تواند برای خریداران خسته کننده و تکراری باشد، بیشتر فروشندگان کمتر از این روش استفاده می‌کنند.

۴. استفاده از مجموعه‌ علائم یا Signage

استفاده از مجموعه‌علائم (Signage) یکی از قوی‌ترین تکنیک‌های این روش تبلیغات است که در آن توجه مشتریان را با به کار بردن علائمی مثل پوستر، برچسب، آویز تبلیغاتی یا سایر علامت‌ها به محصول جلب می‌کنند.

۵. غرفه اختصاصی

غرفه اختصاصی یا Vendor shop گسترده‌ترین و پیچیده‌ترین شیوه‌ی point of purchase advertising است که در آن یک قسمت از یک فروشگاه را به نمایش محصولات و بازارپردازی یک برند خاص اختصاص می‌دهند. به عبارتی دیگر در این روش، فروشگاهی کوچک داخل یک فروشگاه بزرگ ایجاد می‌شود که صرفا محصولات یک برند خاص را عرضه می‌کند.

سخن پایانی

اگر تا اینجای مطلب با ما همراه بوده باشید، حتما به اهمیت تبلیغات در نقطه خرید پی برده‌اید. در واقع این نوع از تبلیغات به صاحبان کسب و کار کمک می‌کنند تا محصول‌شان را به مشتری شناسانده و او را تشویق به خرید کنند. توجه داشته باشید که برای اجرای این روش تبلیغاتی بهتر است حتما با یک مشاور کسب و کار مشورت کنید. اگر نکته‌ای در این باره به ذهن شما می‌رسد که در مقاله به آن اشاره نکرده‌ایم، حتما آن را در قسمت نظرات با ما در میان بگذارید. پیشنهاد می‌کنیم در ادامه این مطلب خواندن مقاله محرک‌های فروش پوشاک را از دست ندهید.

 

منبع: feedough.com

آخرین دیدگاه ها

هنوز نظری درج نشده است. شما اولین نفر باشید.

ثبت دیدگاه شما

نظر خود را درباره این مطلب بنویسید.

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *